söndag 4 september 2011

Tänk på tekniken

Sedan bloggen drog igång har jag tjatat en hel del om alla intervallpass jag kör. Passen har sin charm och jag vet att de är ovärderliga när de kommer till att förbättra uthålligheten, men ibland är de överjävligt jobbiga och enformiga.

Lycka är då att höstens träning har blandats upp med teknikpass som jag kan köra på egen hand. Det är övningar som vem som helst kan lägga in i sitt schema. Passet är uppbyggt så att jag får angivet tre övningar som jag ska fokusera på. Denna vecka var det följande övningar:

- Dubbeldynos vid varje förflyttning
- Göra dragmomentet och tryckmomentet precis i början av en förflyttning långsamt och tänka på att göra det rätt
- Matcha hand och fot vid varje förflyttning

Varje övning kör man sedan på tre olika leder så det totalt blir 9 längder teknikfokuserad klättring. Det är inte superviktigt att följa en viss led utan man kan ta grepp som passar övningen.

Prova gärna, det är skönt att ibland klättra och fokusera på bara en liten detalj, även om just det här med hand- och fotmatchning skulle vara enklare om jag var aningens vigare. För det mesta var det stört omöjligt för mig att nå upp med foten till samma grepp som jag hade handen på. När jag väl lyckades någon gång var det med klättring som en osmidig köttbulle där rumpan var kroppsdelen längst ner närmast golvet. Men jag ser det positivt, det är ju roligt att det finns något kvar att slipa på... (Jag menar, jag börjar ju bli så fantastiskt fullärd i övrigt.)

1 kommentar:

emil.rehnberg sa...

Kul inlägg! Ska definitivt pröva dessa. Kanske kan lägga detta som uppvärmning :)