onsdag 11 maj 2011

Första 7a på lead avklarad

Ganska nyligen hemkommen efter att ha satt min första 7a någonsin på lead. Det gick ganska så enkelt när jag väl listat ut alla rörelser, för leden i sig är inte speciellt tung med risk för pump, utan snarare har den ett par trixiga sekvenser som man måste göra rätt på. Jag hade klättrat leden säkert 30 gånger redan i huvudet när jag tog plats vid startgreppen, så det var bara att köra.

Starten kändes tyngre än jag mindes den och vid tredje bulten fick jag en "fan det här kommer ju inte att gå"-känsla men jag skakade snabbt av mig den och klättrade snabbt upp till kruxet. Kort paus innan för att samla mig, sen snabba rörelser precis som jag övat in. Efter kruxet hade jag gjort en felbedömning och trodde att jag skulle klara att klippa bulten jag struntade i från positionen innan, så var tvungen att gå vidare ett grepp till. Efter det kom jag av mig lite i klippandet och gjorde ett par klipp långt över bultarna från dåliga grepp, men det fanns mer krafter kvar än jag hade trott, så det löste sig. Sista rörelsen upp till slutgreppet är superenkel men den höll jag nästan på att missa för jag fick lite tunnelseende mot toppen. Att klippa i ankaret kändes hur skönt som helst och efter nedfirningen och ända hem till soffan gick jag omkring med ett dumleende på läpparna.

Första 7a någonsin och definitivt en milstolpe på väg mot mitt mål vid slutet av året!

Avslutade med att känna på nästa projekt på tur som Daniela utan tvekan pekade ut. En orange 7a+ på vänstra delen av Elefantens största ben. Den börjar med lätt öh och med ganska tekniska rörelser på delvis små, delvis stora grepp, sen bra grepp men många rörelser genom taket, tungt över kanten och avslutar med lite mer överhäng. Spontant känns den helt görbar med lite jobb.

Film kommer, vi spelade in med en "riktig" videokamera på stativ och DVD-skivan jag fick med hem verkar tom enligt min dator... får se vad som går att göra...

1 kommentar:

ammie sa...

Stort grattis !!!!

Hälsningar ammie Solna KK