onsdag 27 juli 2011

Vykort från Piteå

Ligger mest på sofflocket här på semestern i Piteå. Svärmor skämmer bort mig med god mat och mycket fika. Totalt har det bara blivit två försök att klättra. Det första gjorde jag i Jävre, en liten by utanför Piteå som bjuder på finfina klippblock och magisk utsikt. Fördelen här uppe är att skymningen varar i evighet vilket gör att man kan vänta in kvällssvalkan innan man ger sig upp på berget.

Förutsättningarna i Jävre var det alltså inget fel på, snarare tvärt om. Men jag som aldrig bouldrat utomhus tidigare fegade fort ur. Har ju över huvudet taget klättrat väldigt lite utomhus och tycker fortfarande det är skrämmande. Gjorde i alla fall ett par försök att ta mig upp och fångade ett av dem på film.


Idag åkte jag 5 mil till Luleå och hyrde en badmintonbana
för att kunna klättra här:

Bilden visar exakt all klättring som där fanns. Insåg snabbt hur bortskämd jag är med Klättercentrets fina hallar. Börjar så smått längta hem.

5 kommentarer:

Malin sa...

Oj, min hemmavägg! Nej, den är ju inte så himla spännande tyvärr...

Väggen på Hälsans Hus i Luleå är bättre (högre samt struktur med fler överhäng), om du ska klättra i Luleå någon mer gång.

Johanna sa...

Hej Malin,

Anade i förväg att den här hallen kanske inte prioriterade klättring eftersom hon i receptionen frågade om vi hade eget snöre när vi hörde oss för om möjligheten att klättra.

Jag hade försökt läsa på så mycket som möjligt om klättringsmöjligheterna inomhus i området och kommit fram till att hälsans hus verkade vara det bästa alternativet. Tyvärr hade de sommarstängt. Men om du tycker att det är bättre får jag se till att ta mig dit nästa gång jag är här uppe. :-)

Malin sa...

Misstänkte nästan att det var sommarstängt, men jag tänkte att det skadar inte att tipsa :-)

Ja, det är ju inte som storhallarna i Stockholm, men bättre än på stil i alla fall!

Putte sa...

Du borde verkligen klättra mer ute. Du vill aldrig in igen när du väl kört några gånger på bra klippor.

Jon sa...

Det finns en inomhusvägg i Pite med. Den ligger tillsammans med bowlinghallen. Öppettider och så har jag inte koll på, då det inte är någon klätterklubb som driver den. Friluftsfrämjandet, tror jag. Nyckeln brukar iaf finnas i bowlingreceptionen, men vem som får låna den är också oklart för mig.
Dock är det ju närmare än till STIL, även om det kanske inte är så mkt bättre.